U zit nu hier: home / nieuws / tot-1-juli-2015-laag-btw-tarief-voor-renovatie-en-herstel-woningen
Geplaats op woensdag, 6 mei 2015 om 12:24:51

Tot en met 30 juni 2015 kunt u nog profiteren van het verlaagde btw-tarief van 6% voor werkzaamheden aan woningen die ouder zijn dan twee jaar. Dit geldt alleen voor de arbeidskosten voor de renovatie, onderhoud of verbouwing. De gebruikte materialen blijven onder het hoge tarief van 21% vallen.

De uiterste opleverdatum is bepalend

Van belang is dat de aannemer het werk uiterlijk op 30 juni 2015 oplevert. Als dat niet lukt, dan is het hoge tarief van toepassing over de volledige aanneemsom. Om dit te voorkomen kunt u afspraken maken over een deeloplevering, die wel voor 30 juni gerealiseerd kan worden. Daardoor kunt u voor dat gedeelte wel het lage btw-tarief laten toepassen.

Bestaande regeling blijft

Het toepassen van het lage btw-tarief blijft overigens na 30 juni 2015 gewoon gelden voor het isolerenschilderenstukadoren en behangen van woningen die ouder zijn dan 2 jaar. Hierbij geldt het 6%-tarief ook voor verf en ander materiaal dat door de schilder of stukadoor wordt gebruikt. Behang- en isolatiemateriaal valt daarentegen weer onder het 21%-tarief.

Veel mensen weten niet dat als ze zelf verf halen bij de winkel en het door een klusjesman laten schilderen of dit zelf uitvoeren, er 21% BTW betaald wordt over alle gebruikte materialen terwijl als dit door het schildersbedrijf wordt uitgevoerdt er slechts 6% over de materialen wordt berekend. Dit is gewoon (veel) geld weggooien.

6i © 2022